BARRA Befektetési és Eszközkezelő Zrt.
2017. április 21. írta: Barra Kommunikációs Intézet

BARRA Befektetési és Eszközkezelő Zrt.

Új üzletágat indítunk!
Nem. Nem indítunk új üzletágat, csak vicceltem.
Nem! Igazából nem vicceltem!
Na jó, de. Vicceltem! Egy kicsit.
De tulajdonképpen nem is.
Na elég már! Mi ez a baromság?

Igazság szerint csak egy kis Warren Buffet inspirálta viccelődés.
Mint minden üzleti vállalkozás, mi is sokat gondolkodunk róla, hogy miként defináljuk magunkat a külvilág számára. Mi is a valódi piacunk? Ki is az ideális ügyfelünk? Mi is a hosszútávú haszna hallgatóink és ügyfeleink nálunk elköltött forintjainak?

warren.jpg

Sokan tudják Warrenről, hogy a világ egyik leggazdagabb embere. Azt kevesebben, hogy ez a gazdagság mennyire sértetlenül hagyta az egóját. Szerény ember maradt, aki a tudását, bölcsességét bőkezűen igyekszik megosztani a világgal. Mindezt energikusan, viccesen, szórakoztatóan. Érdemes is figyelni rá, mert baromi jó gondolatai vannak. Az egyik inspirálta ezt a mai bejegyzést.

Warren fiatal felnőttként semmitől nem félt jobban a nyilvános beszédnél. Az iskolában egyenesen kerülte azokat az órákat, amiken az osztály előtt kellett volna szerepelnie. Hamar rájött, hogy nem élhet le így egy életet, ezért beiratkozott egy nyilvános beszéd képzésre. Mint meséli, ennek az első kézzelfogható eredménye az volt, hogy össze tudta szedni a bátorságát, és megkérte későbbi felesége a kezét (aki igent mondott). Gyors ugrás az időben… 60 évvel később az irodája falán egyetlen oklevél lóg, - pedig lenne sok más kiakasztani való - a Dale Carnegie féle Public Speaking képzés elvégzését igazoló oklevél.

Olyanokat mond például, hogy: "Kommunikációs készségeid fejlesztésébe fektetni életed hátralévő idejére osztalékot fog fizetni." Vagy hogy: "Az egyik legfontosabb készség karriered fellendítésére a nyilvános beszéd művészetének elsajátítása".

Kétségtelen tény: ha nem tudod meggyőzni a körülötted lévő embereket, hogy ötleteidet és gondolataidat figyelembe vegyék, akkor azok tulajdonképpen nem is nagyon számítanak. Warren szerint az ember jövőjét legnagyobb mértékben a tanulási képessége, szokásai és kommunikációs képességei határozzák meg. Tehát minél többet fektetsz magadba, képességeid fejlesztésébe, annál nagyobb lesz a befektetésed hozama. Említ még egy jó hármast: a tisztességet, az intelligenciát és az energiát, ezeket tartja legfontosabbnak, amikor új kollégát vesznek fel.

Na szóval a fentiek szellemében jutott eszembe ez a mai kis vicc. Csak vicc nélkül. Bizonyos szempontból a Barra Intézet elmúlt 22 évnyi munkája befektetői tanácsadás volt. Azt tanítottuk a hozzánk forduló embereknek, hogy kommunikációs eszközeiket hogyan tudják tudatosan használni, amikor ötleteiket, gondolataikat és érzéseiket megosztják másokkal. Ha nevet maholnap nem is váltunk, jó érzés belegondolni, hogy tulajdonképpen mivel is töltjük az időnket 22 éve. Befektetésekkel és eszközkezeléssel foglalkozunk.

Szilágyi Mihály, kreatív vezető, Barra Kommunikációs Intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://hatasszunet.blog.hu/api/trackback/id/tr8812443875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása